Raad stemt unaniem in met ambitieplan Weusthag

constructie/ontwikkeling

De Gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van woensdag 10 februari unaniem het ambitieplan vastgesteld. We willen iedereen nogmaals bedanken voor de geleverde energie en inspiratie bij het samenstellen hiervan. Zonder deze betrokkenheid had dit niet tot stand kunnen komen.


Een update van de laatste ontwikkelingen:


Algemeen

Binnen het bestuur van de vereniging Vrienden van het Weusthag heeft Hans Oude Avenhuis het voorzitterschap overgenomen van Erik Lammers. Dit heeft alles te maken met de beschikbare en benodigde tijd om actief de voortgang en acties op de drie ambities te kunnen coördineren en bewaken. Verder hebben Johan Keizer en Marcel Vorgers aangegeven dat zij bereid zijn om het bestuur te komen versterken.


Jaarvergadering

Het bestuur heeft de voorkeur om de jaarvergadering, vanwege de Coronabeperkingen, uit te stellen tot een moment dat dit op locatie de Houtmaat weer mogelijk is. Dan willen we, naast de officiële zaken, met onze leden en actief betrokkenen het glas heffen op een mooie toekomst voor ons burgerpark.


Veel energie op de ambities

  • Schetsen van de ruiterpaden zijn klaar voor verder overleg met grondeigenaren
  • De Hengelose IJsclub en TC Weusthag hebben een schetsontwerp ingediend voor een transformatie voor een gezamenlijke entree. De landschapsarchitect van de gemeente gaat aan de slag om dit verder uit te werken
  • Saxionstudenten van Smart Solutions gaan een actieve werkvorm ontwikkelen om leden actief te laten meedenken aan het ontwikkelen van de toekomstplannen van de Combibaan / Tennisclub
  • De parkeerplaats bij TC Weusthag is geasfalteerd met een nieuwe deklaag
  • De gemeente heeft met RWS overeenstemming om het talud aan te passen bij de fietsbrug aan de Europalaan
  • Studenten van de HAN hogeschool zijn in een gezamenlijke opdracht van de vrienden en de gemeente, een onderzoek gestart naar de herontwikkeling van de entree en de kinderboerderij. Medio april worden hiervoor omgevingsdialogen met direct betrokkenen georganiseerd.
  • Een andere studententeam van de HAN is een onderzoek gestart naar de functionele verbeteringen van de geluidswallen langs de A1. De uitdaging die hun is meegegeven is: we willen in het park de snelweg niet meer zien, horen en ruiken.

De resultaten van alle studentonderzoeken worden medio juli gepresenteerd en online gezet

Vorige

Aanleg boomgaard bij kinderboerderij 't Weusthag

Bekijk activiteit
Volgende

In het Weusthag kan lente beginnen!

Bekijk Activiteit