Aanleg boomgaard bij kinderboerderij 't Weusthag

natuur/cultuur

Heerlijke vruchten uit eigen boomgaard; wie wil dat niet. Vandaag is de eerste aanzet gedaan voor een boomgaard bij kinderboerderij ’t Weusthag, waar vanmorgen twintig fruitbomen zijn geplant door medewerkers van SWB Groentuin.

Stadstuin Marskant

De fruitbomen zijn geplant in het kader van de afronding van stadstuin Marskant, waar de bomen in eerste instantie zouden worden neergezet. Door het aanwezige puin in de grond was dit niet mogelijk.


De stadstuin, die in 2016 is aangelegd, was een tijdelijk project van SWB en de gemeente Hengelo. De provincie had hiervoor een subsidie van 250.000 euro beschikbaar gesteld. Een mooie bijkomstigheid van de vervangende locatie is dat de bomen kunnen blijven staan. Wie weet, plukken we er over niet al te lange tijd letterlijk de vruchten van.

Verschillende fruitbomen

De verschillende fruitbomen, zoals de notarisappel, schone van Boskoop (goudreinet), Gieser wildeman peer, Noord-Hollandse suikerpeer en Juglans regia (walnoot), vormen straks een mooie aanvulling op de kinderboerdering. Naast de productie van het fruit is de boomgaard straks een mooi plekje om te verblijven.

Vorige

IVN hoopt volgend jaar Natuurcentrum te kunnen bouwen

Bekijk activiteit
Volgende

Raad stemt unaniem in met ambitieplan Weusthag

Bekijk Activiteit